Įdaryta vištienos krūtinėlė su Parmos kumpio kloste

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Įdaryta vištienos krūtinėlė su Parmos kumpio kloste

Ingredientai

Ingredientai

  • viščiukų broilerių filė (krūtinėlė)
     500 g
  • žaliasis pesto padažas
     4 šaukštelis (-iai)
  • saulėje džiovinti pomidorai
      4 vnt.
  • Parmos kumpio juostelės
     8 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keturias vištienos krūtinėlių puseles aštriu peiliu įpjaukite taip, kad kiekviena turėtų po nedidelę kišenėlę per visą ilgį. Į kiekvieną jų dėkite žaliojo padažo ir, jei reikia, sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

Ant krūtinėlės viršaus dėkite iš aliejaus išimtus bei šiek tiek pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Gautą kepsnelį įvyniokite į dvi plonas Parmos kumpio juosteles ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Galiausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.

Patiekite su mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė