Grilyje keptas viščiukas su česnakais ir rozmarinais

  • Gaminimas 3h
  • Lengvas
Grilyje keptas viščiukas su česnakais ir rozmarinais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • viščiukas broileris
     1 vnt.

Sūrymo ingredientai:

  • vanduo
     2 l
  • druska
     140 g
  • cukrus
     50 g

Marinato ingredientai:

  • česnakas
     1 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • rozmarinas
      2 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į gilų indą pripilkite vandens, ištirpinkite jame druską bei cukrų ir įdėkite viščiuką (žiūrėkite, kad visą apsemtų). Uždenkite ir palikite 1 val. sūdytis šaldytuve.

Kol viščiukas mirksta sūryme, susmulkinkite česnaką (6 skilteles) ir sugrūskite su druska iki vientisos masės. Pripilkite citrinos sulčių, aliejaus, įmeskite kapotus rozmarinus. Išmaišykite ir atsidėkite.

Ištraukite viščiuką iš sūrymo ir leiskite nusivarvėti ant popierinio rankšluosčio.

Perpjaukite krūtinę ir viščiuką išskleiskite taip, kaip parodyta nuotraukoje.

Ištrinkite paruoštu marinatu. Pabarstykite druska, pipirais ir palikite dar 1 val.

Išskleistą viščiuką guldykite ant gerai įkaitusio grilio odele žemyn.

Kepkite, kol oda taps traški, ~ 10–15 min. Tuomet apverskite. Kepkite dar 20–30 min. (storiausioje paukščio dalyje kepimo termometras turėtų rodyti 165 ºC temperatūrą).

Viščiuką nukelkite nuo grotelių ir prieš pjaustydami leiskite jam ~10 min. „pailsėti“.

Patarimas. Jei viščiukas svyla, galite jį visą suvynioti į foliją ar sumažinti kaitrą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis