Grilyje kepta kiaulienos nugarinė su šonkauliais
-
Gaminimas 2h 40min
-
Vidutinis
![Grilyje kepta kiaulienos nugarinė su šonkauliais](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/cf121ca3bbb3f407a1302fb969890caff3abab5f.jpg)
Ingredientai
Ingredientai:
-
Atšaldyta kiaulienos nugarinė su šonkauliais800 g
-
Česnakų milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Rūkytų paprikų milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Šviežiai grūsti juodieji pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Druska1.25 šaukštelis (-iai)
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Raudonasis svogūnas3 stiklinė (-ės)
-
Nuluptas ananasas1 vnt.
-
Žaliųjų citrinų žievelės1 šaukštelis (-iai)
-
Šviežiai spaustos žaliųjų citrinų sultys1 šaukštas (-ai)
-
Smulkintos šviežios kalendros4 vnt.
-
Miežių perliukai200 g
-
Sviestas su žolelėmis2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Grilį įkaitinkite iki vidutinės kaitros. Sumaišykite tris pirmuosius ingredientussu šaukšteliu druskos. Kiaulienos gabaliukus iš visų pusių įtrinkite su 1 ½ šaukšto aliejaus, apibarstykite mėsą prieskonių mišiniu ir palikite marinuoti bent 2 valandoms. Kepkite kiaulieną po 6 minutes iš visų pusių arba kol rezultatas jus tenkins. Išimkite mėsą iš grilio ir leiskite pastovėti apie 10 minučių.
Kiekvieną svogūną supjaustykite į 4 griežinėlius, juos patepkite ½ šaukšto alyvuogių aliejaus. Ananasą irgi supjaustykite griežinėliais. Ant grilio dėkite svogūnų ir ananaso griežinėlius. Svogūnų griežinėlius kepkite apie 3 minutes iš abiejų pusių; ananaso griežinėlius – po 2 minutes kiekvieną pusę. Tada viską nuimkite nuo grilio. Ananasą supjaustykite mažesniais gabalėliais. Paskaninkite grilyje kepto ananaso gabaliukus ir svogūnų griežinėlius sutarkuotomis žaliųjų citrinų žievelėmis ir sultimis,kalendromis bei likusiu ¼ šaukštelio druskos. Šį pagardą dėkite ant kiaulienos.
Patiekite su miežinių perliukų kruopomis, pagardintomis žolelių sviestu (kruopas išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio, ir įdėkite 1–2 šaukštus sviesto su žolelėmis).
Pastaba: Sviestą su žolelėmis galite pirkti jau paruoštą arba pasigaminti patys.