Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Agurkus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir susmulkinkite pusžiedžiais, užberkite druskos ir palikite koštuve virš kriauklės ar dubens, kad nuvarvėtų agurkų sultys.
Puode užvirkite vandenį. Pasiruoškite dubenį šalto vandens su ledu. Imkite ankštinius žirnelius, merkite 1 minutei į verdantį vandenį, traukite ir iš karto dėkite į „ledo vonią“ atvėsti. Tada perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Tą pačią procedūrą padarykite su brokoliais. Žirnelius ir brokolius susmulkinkite.
Pasigaminkite padažą. Dubenyje citrinos sultis sumaišykite su garstyčiomis. Nuolat plakdami padažą, po truputį pilkite alyvuogių aliejų. Padažą pagardinkite druska ir pipirais.