Gražgarsčių, agurkų Ir žirnelių ankščių salotos

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Gražgarsčių, agurkų Ir žirnelių ankščių salotos

Ingredientai

  • trumpavaisiai agurkai
     2 vnt.
  • gražgarstės
     40 g
  • ankštiniai žirniai
     250 g
  • jaunas brokolis
     1 vnt.
  • daigai (brokolių, žirnių, saulėgrąžų ar kiti)
     50 g
  • sūris „Mini Mozzarella“
     150 g
  • citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • garstyčios „Dijon“
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • graikiškas jogurtas
     200 g
  • druska
      pagal skonį
  • piprai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Agurkus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir susmulkinkite pusžiedžiais, užberkite druskos ir palikite koštuve virš kriauklės ar dubens, kad nuvarvėtų agurkų sultys.
Puode užvirkite vandenį. Pasiruoškite dubenį šalto vandens su ledu. Imkite ankštinius žirnelius, merkite 1 minutei į verdantį vandenį, traukite ir iš karto dėkite į „ledo vonią“ atvėsti. Tada perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Tą pačią procedūrą padarykite su brokoliais. Žirnelius ir brokolius susmulkinkite.
Pasigaminkite padažą. Dubenyje citrinos sultis sumaišykite su garstyčiomis. Nuolat plakdami padažą, po truputį pilkite alyvuogių aliejų. Padažą pagardinkite druska ir pipirais.
Lėkštėse paskleiskite po šaukštą jogurto, pašlakstykite aliejaus, dėliokite gražgarstes, paruoštas daržoves, brokolių daigus, užmeskite mocarelos, užpilkite padažo, pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Iškylos sumuštinis

10min • Lengvas