Gaspačo

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Gaspačo

Ingredientai

  • Agurkas (nuluptas, be sėklų)
     0.5 vnt.
  • Geltonoji paprika
     2 vnt.
  • Geltonieji pomidorai
     700 g
  • Šalot svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Baltojo vyno actas
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Cukrus arba mangas
      pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Šviesi duona
     2 sauja (-os)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Papriką ir pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.

Orkaitėje paskrudinkite keletą baltos duonos riekelių.

Supjaustytas paprikas ir pomidorus kartu su duona ir likusiais ingredientais sudėkite į trintuvą. Trinkite iki norimos konsistencijos.

Patiekite su kepta duona.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas