Enčilados su vištiena

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Enčilados su vištiena

Ingredientai

Ingredientai:

  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • vištų krūtinėlės
     2 vnt.
  • čederio sūris
     100 g
  • pomidorai
     2 vnt.
  • šviežios kalendros
     40 g
  • Chalapos paprikos
     1 vnt.
  • kukurūzų tortilijos
     12 vnt.

Padažui:

  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • trinti pomidorai
     400 g
  • enčilados prieskoniai
     1 pakuotė (-ės)
  • vištienos sultinys
     300 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite padažą. Įkaitinkite didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepinkite česnakus apie 1 min. Supilkite trintus pomidorus ir suberkite enčiladų prieskonius, pamaišykite ir troškinkite apie 5 min., kol šiek tiek sutirštės. Sudėkite vištieną. Sumažinkite kaitrą,  uždenkite dangčiu ir palikite troškintis apie 15–20 min. Kai mėsa bus ištroškinta, išimkite iš padažo ir vištieną susmulkinkite su dviem šakutėmis.

 Į dubenį sudėkite vištieną, supilkite pusę enčiladų padažo, suberkite didesnę pusę tarkuoto čederio ir pusę kapotų kalendrų. 

Tortilijas patepkite alyvuogių aliejumi, uždėkite paruoštą vištienos įdarą, sukapotą Chalapos papriką, susukite į cilindrą ir dėkite į kepimo indą. Ant tortilijų supilkite likusį padažą, užbarstykite sūrio. Dėkite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite  8–10 min. 

Enčiladas išimkite iš orkaitės, apibarstykite susmulkintomis kalendromis ir uždėkite kubeliais supjaustytų pomidorų. 

 Enčiladas patiekite su graikišku jogurtu.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis