Enčilada (enchiladas) su mėsos faršu

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Enčilada (enchiladas) su mėsos faršu

Ingredientai

  • Smulkinta atšaldyta kiauliena RIMI
     400 g
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Pomidorų pasta
     1 šaukštas (-ai)
  • Salsa padažas
     230 g
  • Tortilijos
     4 vnt.
  • Tarkuotas sūris
     200 g
  • Pomidorai
      pateikimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis meksikietiškas patiekalas yra lengvai gaminamas ir nepaprastai skanus. Enčilada su mėsos faršu – tai tortilija, įdaryta aitriąja paprika pagardintu mėsos faršu ir apkepta su sūriu. Puikiai tinka iškylai ar mėgautis iš karto.

Apkepkite mėsos faršą aliejuje. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite keletą minučių. Įkrėskite pomidorų pastos ir aštraus padažo. Troškinkite viską kartu keletą minučių. 

Tortilijas pašildykite pagal nurodymus ant pakuotės. Mišinį su faršu paskirstykite tortilijose. Susukite tortilijas ir sudėkite į kepimo formą, pateptą riebalais. Apibarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite 225° C temperatūroje apie 5 minutes. Patiekite su pomidorais. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė