Dorados, keptos ant grotelių, su imbierinėmis „PAK CHOI“ salotomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Dorados, keptos ant grotelių, su imbierinėmis „PAK CHOI“  salotomis

Ingredientai

  • auksaspalvės dorados
     2 vnt.
  • citrinžolės
     2 gabalėlis (-iai)
  • imbieras
      2 cm
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • kalendra
     20 g
  • svogūnų laiškai
     25 g
  • sojų padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)

„Pak choi“ salotoms:

  • „Pak choi“ salotos
     3 vnt.
  • sezamų aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • sezamų sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • tarkuotas imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • citrina
      išspausti 2 š. sulčių
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Žuvis išskroskite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Žuvų šonus įpjaukite, kad geriau įsigertų prieskoniai.
Imbiero šaknį nuskuskite ir sutarkuokite, česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, citrinos žievelę, česnaką, sukapotus citrinžolių stiebelius, aitriąją papriką, kalendras. Viską sumaišykite dubenyje. Gauta prieskoniu mase įdarykite ir įtrinkite žuvis. Marinuokite 10–30 minučių.
Žuvis pašlakstykite aliejumi ir dėkite kepti ant įkaitintų grotelių. Kepkite iš abiejų pusių 15–20 minučių. Dubenyje sumai-šykite sezamų aliejų, sezamų sėklas, sojų padažą ir imbierą, citrinos sultis. „Pak choi“ salotas perpjaukite išilgai ir dėkite ant vidutiniškai įkaitintų grotelių. Kepamas salotas nuolat šlakstykite pasigamintu padažu. Kepkite apie 5 minutes.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas