Dešros troškinys su ryžiais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Dešros troškinys su ryžiais

Ingredientai

Pagrindinis patiekalas

  • ryžiai
     500 g
  • supjaustyta juostelėmis virta dešra
     400 g
  • smulkinti geltonieji svogūnai
     2 vnt.
  • maistui ruošti skirta grietinė
     200 ml
  • vanduo
     100 ml
  • pomidorų pasta
     1 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • aliejus kepimui
     1 šaukštas (-ai)
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Serviravimui

  • stambiai pjaustytų baltagūžių kopūstų su petražolėmis
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dešros troškinys yra lengvai paruošiamas ir skanus iš dešros, svogūnų, grietinės ir pomidorų pastos, puikiai tinka kasdienei vakarienei. Patiekite dešros troškinį su virtais ryžiais.
Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas.
Pakepinkite dešrą aliejuje puode apie 5 min. Įdėkite svogūnus ir pakepinkite dar minutę.

Įdėkite grietinės, vandens, pomidorų pastos ir sojų padažo. Virkite apie 10 min. Sutirštinkite kvietiniais miltais arba „Maizena“.

Pagardinkite druska ir pipirais.
Serviravimui: patiekite su ryžiais ir baltagūžių kopūstų salotomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Plovas su kiauliena

1h 10min • Vidutinis