Citrininis morengo pyragas (amerikietiškas citrininis pyragas)
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis

Ingredientai
Tešla
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D300 g
-
Sviestas RIMI100 g
-
Vanduo3 šaukštas (-ai)
Įdaras
-
Cukrus RIMI BASIC150 g
-
Sviestas RIMI150 g
-
Citrinų sultys iš koncentrato ICA100 ml
-
Kiaušiniai RIMI2 vnt.
-
Kiaušinių tryniai2 vnt.
Morengas
-
Kiaušinių baltymai3 vnt.
-
Cukrus4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Citrininis morengo pyragas yra puikus desertas smaližiams. Amerikietiško citrininio pyrago pagrindą sudaro įprasta pyrago tešla, įdarą – cukrus, sviestas, citrina ir kiaušiniai, o viršutinį sluoksnį – skanus morengas. Saldus, skanus, jam neįmanoma atsispirti.
Tešla: Į virtuvinį kombainą arba dubenį suberkite miltus ir smulkesniais gabalėliais supjaustytą sviestą. Susmulkinkite iki grūdėtos masės.
Įpilkite vandens ir greitai sumaišykite tešlą. Šiek tiek suplokštinkite ir įdėkite ją į plėvelę. Palaikykite tešlą šaltai apie vieną valandą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Tešlą iškočiokite plokščioje lėkštėje ir išklokite ja maždaug 25 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus (6 porcijoms). Pagrindą iš tešlos subadykite šakute, o aliuminio foliją užlenkite per kraštą. Palikite formą su tešla vėsioje vietoje 10 minučių. Kepkite pyrago pagrindą apie 15 minučių. Nuimkite folijos juostelę po 10 minučių. Išimkite pyrago pagrindą ir palikite atvėsti.
Įdaras: Tuo tarpu visus įdarui skirtus produktus sumaišykite puode. Plakdami leiskite kremui lėtai virti, kol jis sutirštės ir taps purus. Plakdami greitai atvėsinkite kremą (šaltame vandenyje, kriauklėje). Atšaltdytą kremą supilkite į pyrago pagrindą.
Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 250 °C temperatūros.