Bulvių ir mėsos sluoksniuotis

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Bulvės
     1500 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Vanduo
     
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Rudieji pievagrybiai RIMI
     250 g
  • Smulkinta kiauliena ir jautiena RIMI
     500 g
  • Tamsusis sojų padažas RIMI
      pagal skonį
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Grietinėlė RIMI
     400 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulves supjaustyti plonomis riekelėmis, sudėti į dubenį, įdėti druskos ir apipilti vandeniu. Susmulkinti svogūną ir grybus. 

Svogūną apkepti svieste ir aliejuje. Sudėti grybus ir mėsą, supilti sojos padažą.

Mėsą ir bulves paeiliui sluoksniuoti kepimo inde. Paskutinis sluoksnis turėtų būti bulvės. Viską apipilkite grietinėle.

Apdengti kepimo popieriumi. Kepti 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Po 30 min. nuimti kepimo popierių ir dėti atgal į orkaitę dar 10 min. 

Panašūs receptai

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Arančini

1h • Vidutinis

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė