Bulvių ir mėsos sluoksniuotis

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Bulvės
     1500 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Vanduo
     
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Rudieji pievagrybiai RIMI
     250 g
  • Smulkinta kiauliena ir jautiena RIMI
     500 g
  • Tamsusis sojų padažas RIMI
      pagal skonį
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Grietinėlė RIMI
     400 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulves supjaustyti plonomis riekelėmis, sudėti į dubenį, įdėti druskos ir apipilti vandeniu. Susmulkinti svogūną ir grybus. 

Svogūną apkepti svieste ir aliejuje. Sudėti grybus ir mėsą, supilti sojos padažą.

Mėsą ir bulves paeiliui sluoksniuoti kepimo inde. Paskutinis sluoksnis turėtų būti bulvės. Viską apipilkite grietinėle.

Apdengti kepimo popieriumi. Kepti 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Po 30 min. nuimti kepimo popierių ir dėti atgal į orkaitę dar 10 min. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Taco pyragas

1h 30min • Vidutinis
Vytaras Radzevičius
Pasaulio puodai

Suvalkietiškas plokštainis

2h 40min • Vidutinis

Pyragas su triušiena

2h • Vidutinis

Mielinis pyragas su veršiena

1h 40min • Sudėtingas