Brandintos jautienos didkepsnis su avokado ir mango salotomis

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Brandintos jautienos didkepsnis su avokado ir mango salotomis

Ingredientai

Kepsnio marinatui:

  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • Chalapos paprikos
      0.5 vnt.
  • maltas kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     1 vnt.

Garnyrui:

  • mangas
     1 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Didkepsniui:

  • 4 brandintos jautienos antrekoto didkepsniai be kaulo „Rib eye steak“, KITCHEN ME
     880 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išspauskite sultis iš vienos citrinos skiltelės, Chalapos papriką susmulkinkite, suberkite kepsnio marinatui skirtus prieskonius (česnako naudokite 1 skiltelę) ir išmaišykite. Marinatu ištrinkite mėsą.

Paruoškite salotas. Mangą ir avokadą nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Sumaišykite su svogūnais, žaliosios citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.

Kepsnius apšlakstykite aliejumi ir dėkite ant grotelių vidutinio kaitrumo ugnies. Kepkite nuo 9 iki 15 min.

Lėkštėje padėkite kepsnį, šalia įkrėskite salotų. Jas apibarstykite feta.

Patarimas, kaip kepti jautienos didkepsnį.

Marinuotą mėsą apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant įkaitinto grilio.

Kepsnį su krauju kepkite 8–9 min., kai vidinė temperatūra pasieks + 37–40 °C.

Vidutiniškai mėsą iškepsite per 11–12 min., kai vidinė temperatūra pasieks + 50–55 °C.

Gerai mėsą iškepsite per 14–16 min., kol vidinė temperatūra pasieks + 75–80 °C.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis