Bolivinių balandų košė su slyvomis ir pistacijomis

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Bolivinių balandų košė su slyvomis ir pistacijomis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • bolivinė balanda
     170 g
  • kokosų gėrimas
     375 ml
  • vanduo
     60 g
  • vanilės ekstraktas
     1 šaukštas (-ai)
  • cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • muskatas
     1 žiupsnelis
  • druska
     1 žiupsnelis
  • pistacijos
     50 g

Troškintoms slyvoms

  • slyvos
     4 vnt.
  • vanduo
     125 ml
  • medus
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenėlyje sumaišykite bolivinių balandų sėklas, kokosų pieną, vandenį, vanilę, cinamoną, muskatą ir druską. Gautą masę supilkite į troškinimo indą ir pašaukite į iki 175 °C įkaitintą orkaitę 20 min.

Tuomet gerai išmaišykite ir dar troškinkite 15–20 min., kol susigers skystis.

Slyvas supjaustykite griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, medų, sumeskite slyvas ir retkarčiais pamaišydami kaitinkite ant vidutinės ar mažos kaitros, kol slyvos suminkštės - apie 5 minutes.

Košę supilstykite į dubenėlius. Įdėkite smulkintų pistacijų ir gražiai išdėliokite slyvas. Jei mėgstate saldžiau, galite užpilti skysčio, kuriame troškinosi slyvos.

Skanaus!

Panašūs receptai