Bigosas, arba lenkiškas kopūstų troškinys

  • Gaminimas 2h 30min
  • Vidutinis
Bigosas, arba lenkiškas kopūstų troškinys

Ingredientai

Ingredientai:

  • rūkytos šoninė
     200 g
  • svogūnai
     2 vnt.
  • dešrelės
     450 g
  • jautiena ar kiauliena
     400 g
  • šviežias kopūstas
     1 kg
  • morkos
     3 vnt.
  • česnako skiltelės
     4 vnt.
  • šaldyti baravykai
     300 g
  • džiovinto slyvos
     100 g
  • rauginti kopūstai
     800 g
  • trinti pomidorai
     400 g
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • mairūnas
     1 šaukštelis (-iai)
  • lauro lapeliai
     1 vnt.
  • saldžiosios paprikos milteliai
     2 šaukštas (-ai)
  • kmynai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kajeno paprikos milteliai
      žiupsnelis
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Supjaustykite šoninę smulkiais kubeliais ir kepinkite keptuvėje su smulkintais svogūnais, kol šie dailiai parus. Tada sumeskite griežinėliais pjaustytas dešreles ir visą mėsą. Išmaišykite ir kepkite, kol mėsa lengvai apskrus. Jei reikia, galite įpilti šlakelį aliejaus.

Pasiruoškite likusius ingredientus. Kopūstus ir morkas supjaustykite šiaudeliais, česnakus susmulkinkite. Grybus ir džiovintas slyvas perplaukite ir nusausinkite.

Visus ingredientus (išskyrus slyvas ir grybus) sudėkite puodą. Įpilkite 1 l vandens ir suberkite visus prieskonius. Uždenkite ir troškinkite 2–3 val. ant silpnos ugnies. Kas 20 min. pamaišykite ir įsitikinkite, ar troškinys per daug neišsausėjo. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Troškinys turi būti sultingas, bet ne vandeningas.

Įpusėjus troškinimui, suberkite stambiai pjaustytus grybus. Džiovintas slyvas ir česnakus sudėkite likus 10 min. iki troškinimo pabaigos.
Skanaus!


1 patarimas. Troškinys gardesnis kitą dieną.
2 patarimas. Nepadauginkite druskos, nes šiek tiek sūrumo suteiks rauginti kopūstai.
3 patarimas. Galite naudoti mėgstamų grybų mišinį. Skanu, kai sumaišyti šaldyti,
švieži ir džiovinti grybai.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis