Avinžirnių ir žiedinių kopūstų blynai su bruknėmis ir obuolių salotomis.

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Avinžirnių ir žiedinių  kopūstų blynai su bruknėmis ir obuolių salotomis.

Ingredientai

Blynai

  • virti avinžirniai
     380 g
  • kvietiniai miltai
     250 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • pienas
     600 ml
  • žiedinių kopūstų ryžiai
     250 g
  • sviestas
     3 šaukštas (-ai)

Salotos

  • raudonas obuolys
     1 vnt.
  • trintos bruknės
     100 g

Šoninė

  • šoninė
     200 g
  • rapsų aliejus
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Tikriausia patys vertingiausi blynai pasaulyje! Tešla paruošta iš sutrintų avinžirnių ir žiedinių kopūstų ryžių bei klasikinių produktų: pieno, miltų, kiaušinių ir druskos. Patiekite su pjaustyto obuolio gabaliukais ir bruknių salotomis. Skanaus!

Blynai: nukoškite avinžirnius siete, gerai nuplaukite šaltame vandenyje ir nuvarvinkite.

Sutrinkite avinžirnius šakute dubenyje ir išplakite su miltais, kiaušiniu, druska ir puse pieno kiekio. Plakite toliau ir supilkite likusį pieną plona srovele. Sudėkite žiedinių kopūstų ryžius.

Salotos: išimkite sėklas iš obuolio ir supjaustykite jį centimetro dydžio gabaliukais. Sumaišykite su bruknėmis.
Šoninė: kepkite šoninę aliejuje karštoje keptuvėje ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Blynai: kepkite blynus per kelis kartus svieste keptuvėje.
Patiekite blynus su bruknių ir obuolių salotomis ir šonine.

Panašūs receptai