Avienos troškinys su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

  • Gaminimas 3h 30min
  • Vidutinis
Avienos troškinys su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Avienos kumpis
     1.3 kg
  • Graikiniai riešutai
     50 g
  • Dideli svogūnai
     2 vnt.
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Šafrano milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Tarkuotas imbieras
     1 šaukštelis (-iai)
  • Cinamono lazdelė
     2 vnt.
  • Džiovintos slyvos be kauliukų
     300 g
  • Medus
     2 šaukštas (-ai)
  • Maltas cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Sviestas
     20 g
  • Pakepintos sezamo sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į kepimo popieriumi išklotą skardą suberkite graikinius riešutus ir 2 min. pakepinkite juos iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje, tik neleiskite jiems sudegti. Kol kas riešutus padėkite į šalį.

Tuo tarpu kaitrą orkaitėje sumažinkite iki 170 ˚C

Susmulkinkite svogūnus. Česnaką sutrinkite iki piurė konsistecijos.

Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, apkepkite avienos gabaliukus iš visų pusių ir padėkite į šalį.

Į troškinimo puodą įpilkite antrą šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite, kol jie šiek tiek paruduos. Tuomet sudėkite sutrintą česnakų piurė ir sumažinkite kaitrą.

Apkeptus avienos gabaliukus vėl sudėkite į troškinimo puodą. Pabarstykite juos šafrano milteliais, tarkuotu imbieru ir sudėkite cinamono lazdeles. Paskaninkite druska ir pipirais, įpilkite 250 ml vandens ir kruopščiai viską išmaišykite. Užvirkite ant mažos kaitros ir uždenkite dangčiu.

Troškinimo puodą pašaukite į orkaitę ir troškinkite 2 valandas, nuolat pamaišydami. Įpilkite šiek tiek vandens, kad vos apsemtų. Džiovintas slyvas sudėkite kartu su medumi, maltu cinamonu ir sviestu. Paskaninkite druska ir pipirais. Uždenkite ir dar pašaukite į orkaitę 30-čiai minučių. Likus 10- čiai minučių iki troškinimo pabaigos, suberkite pakepintus graikinius riešutus.

Paruoštą avieną išdėliokite kartu su slyvomis į serviravimo lėkštę ir apibarstykite patiekalą pakepintomis sezamų sėklomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė