Avienos troškinys su avinžirniais ir juodosiomis pupelėmis

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Avienos troškinys su avinžirniais ir juodosiomis pupelėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • avienos kumpis be kaulo
     600 g
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonasis vynas (tinka ir nealkoholinis)
     1 šaukštas (-ai)
  • konservuoti avinžirniai
     230 g
  • konservuotos juodosios pupelės
     230 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     1 vnt.
  • saliero šaknis
     0.5 vnt.
  • pomidorai
     2 vnt.
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • švieži rozmarinai
      keletas
  • kietasis sūris
     100 g
  • prancūziškas batonas
     1 vnt.
  • baziliko lapeliai
      papuošimui
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • švieži čiobreliai
      keletas

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Daržoves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. 

Įkaitinkite didelį puodą su aliejumi. Avieną pabarstykite druska ir dėkite kepti. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Supilkite vyną, suberkite kubeliais supjaustytą svogūną, morkas, salierą, pomidorus, susmulkintą česnaką, žoleles. Pakepinkite 5 min. Užpilkite vandens, kad apsemtų produktus. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir troškinkite 1 val., kartkartėmis pamaišydami, ir, jei reikia, papildykite vandens. Suberkite avinžirnius, pupeles ir dar patroškinkite apie 30–40 min. 

Batoną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite tarkuotu parmezanu. Sudėkite ant skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę kepkite 3–4 min., kol išsilydys sūris ir šiek tiek apskrus. 

 Paruoštą troškinį papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite su prancūziško batono skrebučiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis