Avienos sriuba

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Avienos sriuba

Ingredientai

  • airiškos avienos kumpis be kaulo
     300 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • salierų stiebai
     2 vnt.
  • pastarnoko šaknys
     1 vnt.
  • Briuselio kopūstai
     150 g
  • jautienos sultinys
     1.5 l
  • smulkiai pjaustyti pomidorai
     400 g
  • prancūziškas raguolis
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Morką, pastarnoką nuskuskite. Daržoves supjaustykite.
Įkaitinkite puodą su aliejumi, suberkite daržoves, pakepkite 5 minutes. Sudėkite smulkintą likusį avienos kumpį, briuse-linius kopūstus, supilkite sultinį, smulkintus pomidorus. Sriubą užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite apie 20 minučių.
Sriubą patiekite su prancūzišku raguoliu.
Kaip pasigaminti kepta avienos kumpį? Dubenyje sumaišykite kapotas prieskonines žoleles su druska, pipirais ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Keptuvę įkaitinkite su 2 šaukštais aliejaus ir apkepkite avieną iš visų pusių, kad mėsos poros susitrauktų. Dėkite mėsą į skardą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas