Avienos nugarinė su pankoliais

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Avienos nugarinė su pankoliais

Ingredientai

  • avienos nugarinė
     1 kg
  • pankoliai
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • Fasuotas rozmarinas
     2 šakelių
  • citrina
     1 vnt.
  • moliūgas
     4 gabalėlis (-iai)
  • brokolis
     0.5 vnt.
  • bulvės
     500 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite kapotą česnaką, rozmarinus, pakepkite apie minutę.
Į keptuvę sudėkite avienos nugarinę su kaulu ir kepkite po 1 minutę iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Pasiruoškite daržoves. Bulves nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis. Moliūgą, pankolį, citriną supjaustykite griežinėliais.
Į skardą sudėkite bulves, moliūgą, pankolius ir citrinos griežinėlius. Įpilkite apie 100 ml vandens, uždenkite folija ir šau-kite į 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Foliją nuimkite, šalia daržovių įdėkite brokolius ir avieną, pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į orkaitę ir dar pakepkite apie 15 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė