Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sumaišykite kapotas prieskonines žoleles su druska, pipirais ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą.
Keptuvę įkaitinkite su 2 šaukštais aliejaus ir apkepkite avieną iš visų pusių, kad mėsos poros susitrauktų.
Dėkite mėsą į skardą.
Bulves nuplaukite ir įpjaukite griežinėliais, tačiau neperpjaukite visai, t. y. viena bulvės pusė turi laikyti visus griežinė-lius kartu. Bulves sumaišykite su žolelėmis ir aliejumi ir sudėkite prie mėsos įpjovimais į viršų. Įpilkite apie 100 ml van-dens, uždenkite folija ir kepkite apie valandą. Nuimkite foliją ir vėl kepkite orkaitėje apie 20 minučių, kad gražiai apsk-rustų bulvės.