Aštri vištienos ir moliūgų sriuba
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
saliero stiebai2 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
kalendros1 šaukštas (-ai)
-
kuminai1 šaukštelis (-iai)
-
raudonėlis1 šaukštelis (-iai)
-
aitriosioji paprika0.5 šaukštelis (-iai)
-
vištienos faršas800 g
-
moliūgas500 g
-
pupelės600 g
-
vištienos sultinys500 ml
-
grietinėlė100 ml
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūną, česnaką nulupkite ir susmulkinkite, daržoves supjaustykite.
Puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną, česnaką ir daržoves, pakepkite, kol daržovės suminkštės.
Suberkite prieskonius ir pamaišykite, sudėkite vištienos faršą ir maišydami kepkite apie 8 minutes, kad faršas apkeptų iš visų pusių ir būtų birus. Sukrėskite moliūgų tyrę, pupeles, supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir virkite apie 25 minutes.
Sriubą nukelkite nuo kaitros, supilkite grietinėlę.
Kaip pasigaminti moliūgų tyrę?
1–1,5 kg moliūgą supjaustykite ketvirčiais arba dideliais gabalais. Sudėkite į skardą, uždenkite folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45–50 minučių. Iškeptą moliūgą atvėsinkite ir išskaptuokite su šaukštu minkštąją dalį. Moliūgą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite į indelius ir laikykite šaltai. Pasigamintą moliūgų tyrę šaldytuve galite laikyti apie 1 mėnesį.