Aštri vištienos ir moliūgų sriuba
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
![Aštri vištienos ir moliūgų sriuba](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/R14717.jpg)
Ingredientai
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
saliero stiebai2 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
kalendros1 šaukštas (-ai)
-
kuminai1 šaukštelis (-iai)
-
raudonėlis1 šaukštelis (-iai)
-
aitriosioji paprika0.5 šaukštelis (-iai)
-
vištienos faršas800 g
-
moliūgas500 g
-
pupelės600 g
-
vištienos sultinys500 ml
-
grietinėlė100 ml
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kaip pasigaminti moliūgų tyrę?
1–1,5 kg moliūgą supjaustykite ketvirčiais arba dideliais gabalais. Sudėkite į skardą, uždenkite folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45–50 minučių. Iškeptą moliūgą atvėsinkite ir išskaptuokite su šaukštu minkštąją dalį. Moliūgą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite į indelius ir laikykite šaltai. Pasigamintą moliūgų tyrę šaldytuve galite laikyti apie 1 mėnesį.