Aštri vištienos ir moliūgų sriuba

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Aštri vištienos ir moliūgų sriuba

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • saliero stiebai
     2 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • kalendros
     1 šaukštas (-ai)
  • kuminai
     1 šaukštelis (-iai)
  • raudonėlis
     1 šaukštelis (-iai)
  • aitriosioji paprika
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • vištienos faršas
     800 g
  • moliūgas
     500 g
  • pupelės
     600 g
  • vištienos sultinys
     500 ml
  • grietinėlė
     100 ml
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną, česnaką nulupkite ir susmulkinkite, daržoves supjaustykite.
Puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną, česnaką ir daržoves, pakepkite, kol daržovės suminkštės.
Suberkite prieskonius ir pamaišykite, sudėkite vištienos faršą ir maišydami kepkite apie 8 minutes, kad faršas apkeptų iš visų pusių ir būtų birus. Sukrėskite moliūgų tyrę, pupeles, supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir virkite apie 25 minutes.
Sriubą nukelkite nuo kaitros, supilkite grietinėlę.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę?

1–1,5 kg moliūgą supjaustykite ketvirčiais arba dideliais gabalais. Sudėkite į skardą, uždenkite folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45–50 minučių. Iškeptą moliūgą atvėsinkite ir išskaptuokite su šaukštu minkštąją dalį. Moliūgą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite į indelius ir laikykite šaltai. Pasigamintą moliūgų tyrę šaldytuve galite laikyti apie 1 mėnesį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis