Apkeptas kiaulienos kepsnelis su daržovėmis

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kiaulienos kumpis
     400 g
  • Garstyčios
     20 g
  • Džiūvėsėliai
     1 sauja (-os)
  • Kiaušinis
     1 vnt.
  • Morka
     70 g
  • Prieskoniai
      pagal skonį
  • Marinuoti agurkai
     70 g
  • Svogūnas
     30 g
  • Sūris
     100 g
  • Majonezas
     30 g
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaulieną supjaustykite į 4 didesnius ar 6 mažesnius kepsniukus ir išmuškite plonai su mėsos muštuku.

Kiaulieną marinuokite su garstyčiomis ir prieskoniais apie 2-3 val. arba per naktį šaldytuve.

Kepsnelius apvaliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.

Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus.

Kepsnelius dėkite ant kepimo skardos.

Sumaišykite padažą. Virtas morkas sutarkuokite burokine tarka, marinuotus agurkus supjaustykite smulkiais kubeliais, sūrį sutarkuokite burokine tarka, dėkite majonezą, keptą svogūną ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.

Ant apkeptų kepsnelių dėkite padažą.

Kepkite 165-170 °C orkaitėje apie 10 min., kol gražiai apkepa.

Panašūs receptai

Plovas su kiauliena

1h 10min • Vidutinis

Takai su lėtai troškinta mente

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė