Apkepta viščiukų šlaunelių mėsa su grikiais ir grybais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Apkepta viščiukų šlaunelių mėsa su grikiais ir grybais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Viščiukų šlaunelių mėsos juostelės
     500 g
  • Maltas mairūnas
     2 šaukštelis (-iai)
  • Čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Grybų mišinys
     400 g
  • Šviežios arba šaldytos voveraitės
     100 g
  • Svogūnas
     0.5 vnt.
  • Česnakas
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Šviežių prieskoninių žolelių šakelės (pvz.: čiobrelių, mairūnų)
      pagal skonį
  • Vištienos sultinys
     750 ml
  • Sojų padažas
     3 šaukštas (-ai)
  • Nevirtos grikių kruopos
     200 g
  • Tarkuotas parmezanas patiekimui
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Viščiukų šlaunelių mėsos juosteles supjaustykite kubeliais, paskaninkite druska ir pipirais, puse džiovintų prieskoninių žolelių – mairūnu ir čiobreliu. Kol kas mėsą atidėkite į šalį. 

Grybus kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. 

Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnaką (2 skilteles) taip pat.

Nedideliame prikaistuvyje sultinį užvirinkite su sojų padažu ir likusiomis prieskoninėmis žolelėmis. 

Pasiruoškite troškintuvą, kurio talpa maždaug 4 litrai. 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C. 

Didelėje, gilioje keptuvėje pakaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite apie 5 minutes.

Suberkite susmulkintą česnaką ir suverskite vištienos gabaliukus.

Apkepkite mėsą iš visų pusių maždaug 2–3 minutes ir sukrėskite į troškinimo indą. 

Į tą pačią keptuvę suverskite grybus ir supilkite likusį 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.

Įberkite druskos, pipirų ir kepkite pamaišydami 2–3 minutes. 

Tada grybus sukrėskite į troškintuvą prie vištienos.

Į troškintuvą suberkite sausas grikių kruopas, viską sumaišykite, paskaninkite druska ir pipirais. Pridėkite susmulkintų šviežių prieskoninių žolelių (mairūnų, čiobrelių) ir sumaišykite. 

Ant viršaus supilkite likusį verdantį sultinį, uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę 30-čiai minučių. 

Ištraukite troškintuvą iš orkaitės, nuimkite aliuminio foliją ir apibarstykite patiekalą tarkuotu parmezanu. 

Galite patiekti su mėgstamomis salotomis ir natūraliu jogurtu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis