Apelsininis rizotas su antienos krūtinėle ir karamelizuotais svogūnais

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Apelsininis rizotas su antienos krūtinėle ir karamelizuotais svogūnais

Ingredientai

Antienai:

  • druska
      pagal skonį
  • ančiukų krūtinėlių filė su oda
     2 vnt.
  • pipirai
      pagal skonį
  • čiobrelis
     3 vnt.

Rizotui:

  • ryžiai SELECTION BY RIMI ARBORIO
     350 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • apelsinas
     1 vnt.
  • baltasis vynas
     150 ml
  • vištienos sultinys
     1 l
  • pipirai
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • kietasis sūris
     50 g
  • sviestas
     50 g
  • špinatai
     100 g
  • baziliko lapeliai
      patiekiant

Karamelizuotiems svogūnams:

  • sviestas ghi
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     2 vnt.
  • cukrus
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Karamelizuotų svogūnų gaminimas

Svogūnus nulupkite, supjaustysite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs. Sumažinkite kaitrą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol gražiai apskrus. Karamelizuotus svogūnus patiekite prie rizoto ir antienos.

Rizoto gaminimas

Nedideliame puode užvirinkite sultinį su apelsinų žievelėmis, tada nukelkite nuo kaitros.

Į gilų puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus, pakepinkite 2 min. Tada suberkite ryžius, gerai išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes.

Supilkite vyną, sumažinkite kaitrą ir nuolat maišydami kaitinkite apie 1 min.

Į gautą masę pamažu, nedideliais kiekiais pilkite paruoštą sultinį, daugiau įpildami tik tada, kai ryžiai sugers tą, kurį įpylėte anksčiau.

Paskaninkite druska ir pipirais.

Kai ryžiai visiškai išvirs, sudėkite sviestą ir pašlakstykite apelsinų sultimis. Sudėkite špinatų lapus. Viską gerai išmaišykite ir prieš patiekdami palikite pastovėti 1 minutę.

Antienos gaminimas

Antienos filė paskaninkite druska ir pipirais.

Dėkite į šaltą keptuvę ir kaitinkite. Kepkite anties krūtinėlę oda žemyn, kol ji apskrus ir pasidarys auksinės spalvos. Mėsos riebalai ištekės į keptuvę ir antiena troškinsis savo riebaluose. Kai gražiai apskrus, apverskite, pakepkite 1–2 min. ir vėl apverskite ant odos. Iš viso kepkite apie 8–10 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 5 min. Supjaustykite.

Patiekite supjaustytą griežinėliais su rizotu ir karamelizuotais svogūnais. Ant viršaus užbarstykite šviežio baziliko lapelių ir tarkuoto parmezano.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis