Antienos kepsnys su ančių kepenėlių paštetu

  • Gaminimas 12h
  • Vidutinis
Antienos kepsnys su ančių kepenėlių paštetu

Ingredientai

  • Anties krūtinėlė
     1 vnt.
  • Šviežios datulės
     3 vnt.
  • Juodosios pupelės I LOVE ECO
     100 g
  • Ančių kepenėlės
     200 g
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Morkos
     1 vnt.
  • Baltieji pipirai
     
  • Konjakas
     50 g
  • Sviestas RIMI
     40 g
  • Druska
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Datules 12 valandų palaikykite konjake, išimkite kauliukus.

„Datulių konjakas“ vėliau bus naudojamas ruošiant paštetą.

Supjaustykite ančių kepenėles ir pakepinkite.

Kepant suberiame svogūną, morką ir pipirus.

Atvėsinkite ir sumaišykite kepenis su sviestu ir datulėmis, įpilkite konjako ir druskos.

Anties krūtinėlę nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais.

Kepkite keptuvėje po 3 minutes iš abiejų pusių, oda žemyn, ant vidutinės ugnies.

Baikite kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.

Daržovių sultinyje išvirkite juodąsias pupeles.

Anties krūtinėlės kepimo riebalus supilkite į pupeles.

   

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis