Ant grotelių kepta lašiša su baltųjų smidrų salotomis ir ikrų padažu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Ant grotelių kepta lašiša su baltųjų smidrų salotomis ir ikrų padažu

Ingredientai

Smidrai

  • baltieji smidrai
     8 vnt.

Salotos

  • agurkas
     1 vnt.
  • ropinis kopūstas
     300 g
  • krapai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • citrina
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Ikrų padažas

  • riebi grietinė
     200 ml
  • ikrai
     80 g
  • citrinos žievelė
     1 vnt.

Lašiša

  • lašišų filė
     600 g
  • žalumynai
      pagal skonį

Serviravimui

  • bulvės
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Malonų vasaros vakarą ant grotelių keptos lašišų filė ir šparagų, šalto ikrų padažo ir šviežių agurkų salotų su kaliaropėmis, krapais ir citrina receptas. Patiekite su šviežiomis bulvėmis ir mėgaukitės.

Kruopščiai nulupkite smidrus ir nupjaukite apatinę dalį.

Salotos: nuskuskite agurką ir ropinį kopūstą, plonai juos supjaustykite sūrio peiliu ar bulvių skustuku.

Susmulkinkite krapus. Nutarkuokite viršutinį citrinos žievelės sluoksnį ir išspauskite sultis (žievelė naudojama ikrų padažui). Sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir krapus. Suberkite ropinį kopūstą ir agurką, pagardinkite druska ir pipirais.

Ikrų padažas: sumaišykite riebią grietinę, ikrus ir citrinos žievelę. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kepkite lašišą ir smidrus ant tiesioginės kaitros.

Patiekite lašišą su smidrais, salotomis, ikrų padažu ir bulvėmis. Užbarstykite žalumynų.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis