Ant grotelių kepta lašiša ir smidrais su žaliuoju padažu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Ant grotelių kepta lašiša ir smidrais su žaliuoju padažu

Ingredientai

Žaliasis padažas

  • česnako skiltelė
     1 skiltelė (-ės)
  • svogūnų laiškų vazonėlis
      1 vazonėlis svogūnų laiškų
  • petražolių vazonėlis
      1 vazonėlis petražolių
  • gūžinė salota
     1 vnt.
  • kaparėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • druska
      pagal skonį
  • juodieji pipirai
      pagal skonį
  • actas (geriau baltasis vyno actas)
     2 šaukštelis (-iai)

Daržovės

  • žalieji smidrai
      12 žaliųjų šparagų
  • citrina
     1 vnt.
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • pomidorai „Romantica“
     200 g

Lašiša

  • lašišų filė
     600 g

Serviravimui

  • virtos šviežios bulvės
      pagal skonį
  • ant grotelių skrudinta raugintos tešlos duona
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Žaliasis padažas: nulupkite ir supjaustykite česnaką.
Sumaišykite česnaką, svogūnų laiškus, petražoles, salotas, kaparėlius ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska, pipirais ir actu.

Daržovės: nupjaukite apie 2 cm nuo apatinės šparagų dalies Nulupkite juos, jei yra stori. Padalinkite citriną į 4 skilteles. Aptepkite šparagus aliejumi. Ant grotelių 2–3 minutes kepkite šparagus, pomidorus ir citrinų skilteles. Pagardinkite šparagus ir pomidorus druska, pipirais.

Kepkite lašišą ant grotelių apie 3 minutes kiekvieną pusę arba kol žuvies viduje temperatūra pasieks apie 50 ˚C. Pagardinkite druska ir pipirais.
Serviravimui: patiekite lašišą ir daržoves su žaliuoju padažu, virtomis šviežiomis bulvėmis ir skrudinta duona.

Panašūs receptai

Bananų suktinukai

15min • Lengvas