Ančių kulšelės su troškintais kopūstais

  • Gaminimas 3h 15min
  • Vidutinis
Ančių kulšelės su troškintais kopūstais

Ingredientai

Ančių kulšelėms:

  • ančiukų kulšelės
      4 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • pipirai
     1 žiupsnelis
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • rozmarinas
      1 vnt.
  • lauro lapai
      1 vnt.
  • vanduo
     0.5 l

Troškintiems kopūstams:

  • sviestas
     75 g
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • savojinis kopūstas
     175 g
  • druska
     1 žiupsnelis
  • pipirai
     1 žiupsnelis

Bulvėms su lupynomis:

  • Bulvės su lupenomis
     8 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite ančių kulšeles ir gražiai apskrudinkite iš abiejų pusių.

Įpilkite vandens, kad apsemtų antieną. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais bei lauro lapu. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies apie 3 valandas.

Paruoškite savojinį kopūstą. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, sumeskite kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką (1 skiltelę). Pakepinkite 2–3 minutes, suberkite smulkintą kopūstą ir maišydami kepkite dar 3–4 minutes. Galite įpilti 2–3 valgomuosius šaukštus vandens. Kopūstus pagardinkite druska ir pipirais.

Bulves su lupynomis išvirkite. Sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite kapotų rozmarinų, druskos. Kepkite 175 °C laipsnių orkaitėje, kol bulvės gražiai apskrus.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė