Airiškos jautienos iešmeliai

  • Gaminimas 2h 25min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Ingredientai:

  • sojos padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • citrina
     1 vnt.
  • rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • tarkuotas česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • tarkuotas imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • šalotinis svogūnas
     1 vnt.
  • čili pipiras
     1 šaukštelis (-iai)
  • citrinžolė
      pagal skonį
  • kalendra
      pagal skonį
  • jautiena
     500 g

Padažui:

  • natūralus jogurtas
     400 g
  • tarkuoti agurkai
     3 vnt.
  • kalendra
     1 sauja (-os)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • mėtų lapeliai
      keletas

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite marinatą iš sojos padažo, citrinos sulčių, cukraus, tarkuoto česnako ir imbiero, šalotinio svogūno, čili pipirų, ciberžolę, kalendros, užpilkite viską šlakeliu vandens.

Sudėkite jautieną į marinatą ir palikite marinuoti 2 val. 

Verkite mėsą ant iešmelių, užberkite druskos ir kepkite grilyje.

Paruoškite padažą iš natūralaus jogurto, tarkuotų agurkų, kalendros, česnako, citrinos sulčių ir druskos bei pipirų.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas