Airiškas avienos pyragas „dingle“

  • Gaminimas 2h
  • Sudėtingas
Airiškas avienos pyragas „dingle“

Ingredientai

  • kvietiniai miltai
     300 g
  • druska
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • sviestas
     150 g
  • vanduo
     250 ml

Įdarui

  • avienos sprandinė su kaulu
     700 g
  • svogūnai
     2 vnt.
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • druska
     2 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kukurūzų krakmolas
     1 šaukštas (-ai)
  • sultinys
     500 ml
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite tešlą. Miltus, supjaustytą kubeliais sviestą ir druską suberkite į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol masė taps kaip smėlis. Įmuškite kiaušinio trynį ir dar truputį patrinkite. Supilkite ledinį vandenį ir įjunkite kombainą. Tešla sušoks į vieną gabalą. Tešlos gabalą išimkite iš kombaino, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite šaltai mažiausiai 30 minučių.
Avienos sprandinę supjaustykite labai mažais kubeliais.
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros, supilkite aliejų, suberkite supjaustytą avieną kubeliais ir pakepinkite iš visų pusių, kol mėsa paruduos. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę. Viską išmaišykite ir kepkite, kol svogūnai ir česnakai suminkštės.
Į keptuvę įpilkite 400 ml sultinio, viską išmaišykite. Suberkite druską ir pipirus, įdėkite kiaušinio trynį, vėl gerai pamai-šykite, kad produktai pasiskirstytų keptuvėje. Kai sultinys užvirs, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite troškintis ant mažos ugnies 60–90 minučių, tada dangtį nuimkite ir supilkite likusį 100 ml sultinio, sumaišyto su miltais. Troškinkite apie 30 minučių, kol skystis išgaruos. Mėsą palikite pravėsti.
Pabarstykite miltų ant stalo paviršiaus. Išėmę tešlą iš šaldytuvo ją iškočiokite. Formuokite 6 apvalius 12 cm skersmens tešlos lakštus ir 6 apvalius 15 cm skersmens lakštus. 15 cm skersmens lakštų centruose išspauskite 1 cm dydžio skyles.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Formuokite pyragus. Imkite 12 cm skersmens tešlos lakštą, uždėkite 2 šaukštus atvėsusio avienos troškinio, palikdami nuo tešlos krašto 1–2 cm tuščius. Tada uždėkite 15 cm skersmens lakštą ant viršaus, kraštus užspauskite su šakute. Pyrago viršų ir kraštus patepkite kiaušinio baltymu. Suformuokite visus 6 pyragus.
Avienos pyragus kepkite 180 0C temperatūros orkaitėje apie 20–30 minučių, kol pyragai įgaus auksinę spalvą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Taco pyragas

1h 30min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas