Žiedinių kopūstų ir pastarnokų sriuba su parmezano skrebučiais

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas
Žiedinių kopūstų ir pastarnokų sriuba su parmezano skrebučiais

Ingredientai

Ingredientai:

  • tarkuotas sūris PARMIGIANO REGGIANO MEZZANO
     50 g
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • pastarnokai
     1 kg
  • žiedinis kopūstas
     1 vnt.
  • ilga žalia aitri paprika
      11 vnt.
  • Kajeno pipirai
     0.13 1/8 šaukštelio
  • saldžiosios paprikos milteliai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • daržovių sultinys
      2 kubeliai - 2 L sultinio
  • ciabatta
      4 riekelės
  • petražolės
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną ir česnaką (3 skilteles) stambiai supjaustykite. Pastarnokus nulupkite ir supjaustykite 3 cm dydžio gabaliukais. Žiedinius kopūstus susmulkinkite.

Išimkite žaliosios aitriosios paprikos sėklytes, papriką smulkiai supjaustykite. 

Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus.

Į prikaistuvį suberkite svogūną, česnaką ir kepkite pamaišydami 3–4 minutes, kol suminkštės.

Sudėkite pastarnokus, žiedinius kopūstus ir kepkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių arba kol truputį suminkštės. 

Suberkite aitriąsias paprikas ir Kajeno pipirus, saldžiosios paprikos miltelius ir supilkite daržovių sultinį.

 Maišydami virkite apie 25 minutes, kol daržovės suminkštės. Paskaninkite prieskoniais. 
 

Gautą sriubą supilkite į trintuvą ar virtuvės kombaino talpą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet vėl supilkite į prikaistuvį ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies.

Kol šyla sriuba, orkaitę įkaitinkite iki 220 ˚C.

Duoną supjaustykite 3×3 cm dydžio gabaliukais. Juos paskleiskite ant kepimo skardos ir apšlakstykite likusiais 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 3 minutes arba kol lengvai apskrus. 

Kai apskrus ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano sūrio ir kepkite dar 3–5 minutes, kol skrebučiai taps gražios auksinės spalvos. 

Patiekdami sriubą papuoškite žolelėmis ir duonos bei parmezano skrebučiais.
 

Panašūs receptai

Vegetariška dėžutė

1h 30min • Lengvas

Veganiška dėžutė

1h • Lengvas

Kopūstų apkepėlė

1h • Lengvas