Žaliųjų žirnelių užtepėlė su mėtomis

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Žaliųjų žirnelių užtepėlė su mėtomis

Ingredientai

Užtepėlei:

  • šaldyti žirneliai
     450 g
  • citrina
     0.5 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • kapotos mėtos
     15 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • „Tahini“ sezamo pasta
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Užkandžiui:

  • traški avižinė duonelė
     1 pakuotė (-ės)
  • agurkai
     2 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • mėtų lapeliai
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Šaldytus žirnelius atšildykite, pavirkite 2 minutes, ištraukite iš karšto vandens ir perpilkite lediniu vandeniu. Sudėkite visus produktus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. 

Ant duonelės tepkite pasigamintą užtepėlę, uždėkite morkų ir agurkų griežinėlių. Papuoškite mėtų lapeliais.
 

Patarimas: Užtepėlę galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve 3–4 dienas.

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas