Žaliųjų žirnelių užtepėlė su mėtomis

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 30min
  • Lengvas

Ingredientai

Užtepėlei:

  • šaldyti žirneliai
     450 g
  • citrinos sultys
     0,5 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • kapotos mėtos
     15 g
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • „Tahini“ sezamo pasta
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Užkandžiui:

  • traški avižinė duonelė
     1 pakuotė (-ės)
  • agurkai
     2 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • mėtų lapeliai
      papuošimui

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Šaldytus žirnelius atšildykite, pavirkite 2 minutes, ištraukite iš karšto vandens ir perpilkite lediniu vandeniu. Sudėkite visus produktus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. 

Ant duonelės tepkite pasigamintą užtepėlę, uždėkite morkų ir agurkų griežinėlių. Papuoškite mėtų lapeliais.
 

Patarimas: Užtepėlę galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve 3–4 dienas.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.