Žaliųjų lapinių kopūstų salotos su obuoliais, graikiniais riešutais ir obuolių padažu

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Žaliųjų lapinių kopūstų salotos su obuoliais, graikiniais riešutais ir obuolių padažu

Ingredientai

Ingredientai:

  • žalieji lapiniai kopūstai „kale“
     200 g
  • salotos lapai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • salotos „Lollo biondo“
     1 pakuotė (-ės)
  • obuoliai
     2 vnt.
  • graikiniai riešutai
     100 g
  • mėtos lapeliai
     12 vnt.

Padažui:

  • obuoliai
     2 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • sukapotos kalendros
     1 šaukštas (-ai)
  • mėtos lapeliai
     4 vnt.
  • citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Lapinius kopūstus ir salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.  Lapinio kopūsto lapus atskirkite nuo koto ir smulkiai supjaustykite. Salotų lapus suplėšykite. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. 

 Pasigaminkite padažą. Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Česnako skiltelę nulupkite. Padažui skirtus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. 

Graikinius riešutus pakepinkite ant skardos orkaitėje apie 10 min. 180 °C temperatūroje. 

 Į serviravimo indą sudėkite paruoštas salotas, susmulkintus žaliuosius kopūstus „kale“, užpilkite pagamintą padažą. Išmaišykite. Salotas papuoškite graikiniais riešutais, sukapotomis kalendromis ir mėtomis.

  • Jei padažas per tirštas, įpilkite obuolių sulčių.
     
  • Jei dar įdėsite supjaustytų kriaušių, salotos bus dar gaivesnės

Panašūs receptai