Žalieji grikiai smidrų padaže ir fetos sūriu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Žalieji grikiai smidrų padaže ir fetos sūriu

Ingredientai

  • Žalieji grikiai
     250 g
  • Baltas vynas
     300 ml
  • Sultinys
     500 ml
  • Sviestas
     200 g
  • Baltieji svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • Krapai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Avokadai
     2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     100 ml
  • Fetos sūris
     100 g
  • Žalieji smidrai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Špinatai
     100 g
  • Kietasis sūris
     50 g
  • Maltas muskatas
      pagal skonį
  • Sojų padažas
      pagal skonį
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paskrudinkite grikius įkaitintoje keptuvėje, nuolatos maišykite.

Smulkiai supjaustykite česnaką ir pakepinkite svieste, tada sudėkite apkepintus grikius.

Į grikius įpilkite baltojo vyno ir leiskite troškintis 5 minutes ant vidutinės ugnies. Tada supilkite sultinį ir įdėkite likusį sviestą, užvirkite. Leiskite grikiams troškintis po dangčiu ant vidutinės ugnies, kol grikiai suminkštės.

Svogūną supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje, tada suberkite smulkintus krapus, petražoles, špinatus ir avokadą.

Apkeptus svogūnus su žalumynas ir avokadu sutrinkite su alyvuogių aliejumi ir sojų padažu – plakite iki vientisos masės.

Apvirkite smidrus.

Į grikius suberkite maltą muskatą, sutrintą padažą ir viską sumaišykite.

Grikius pabartykite kietuoju sūriu ir patiekite su apvirtais smidrais ir fetos sūriu.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai