Vištų kepenėlių paštetas su spanguolėmis
-
Gaminimas 1h
-
Sudėtingas

Ingredientai
-
viščiukų kepenėlės500 g
-
valgomieji svogūnėliai2 vnt.
-
lydytas sviestas5 šaukštas (-ai)
-
sviestas50 g
-
fasuotas čiobrelis1 šaukštas (-ai)
-
muskatas0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Spanguolių sluoksniui:
-
spanguolės150 g
-
citrinų sultys0.5 šaukštas (-ai)
-
cinamono lazdelės1 vnt.
-
spanguolių sultys130 ml
-
medus0.5 šaukštas (-ai)
-
vanduo2 šaukštas (-ai)
-
želatinas0.5 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvę įkaitinkite su 2 šaukštais lydyto sviesto ant vidutinės kaitros, suberkite kapotus valgomuosius svogūnėlius ir čiobrelius. Maišydami pakepkite apie 5–7 minutes, kol svogūnėliai suminkštės, tada suverskite į virtuvinį kombainą.
Į keptuvę įdėkite 3 šaukštus lydyto sviesto ir apkepkite vištų kepenėles, kad būtų minkštos, bet neperkeptos. Kepenėlių vidus turi būti rausvos spalvos. Iškeptas kepenėles sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su minkštu sviestu, druska, pi-pirais ir muskatais ir sutrinkite iki vientisos masės. Paštetą sudėkite į indelį, uždenkite ir pastatykite į šaldytuvą.
Želatiną suberkite į vandenį ir palikite išbrinkti.
Į prikaistuvį suberkite spanguoles, cinamono lazdelę, supilkite citrinos ir spanguolių sultis, įdėkite medų ir virkite. Išvirtas spanguoles sutrinkite su rankiniu virtuviniu trintuvu, supilkite išbrinkintą želatiną, išmaišykite, atvėsinkite ir tada užpilkite ant pašteto 1-1,5 cm storio sluoksnį.