Vištienos kąsneliai su krienų padažu ir keptomis cukinijomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Vištienos kąsneliai su krienų padažu ir keptomis cukinijomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Viščiukų vidinė filė
     500 g
  • Kukurūzų dribsniai
     150 g
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Petražolės
      3 vnt.
  • Duska ir pipirai
      pagal skonį

Padažo ingredientai:

  • Natūralus jogurtas
     300 g
  • Balti krienai
     2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Krapai
      žiupsnelis
  • Susmulkinti švieži česnako laiškai
      žiupsnelis
  • Griežinėlis raudonos saldžios paprikos
     1 g

Cukinijoms reikės:

  • Cukinija
     400 g
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinius, taip pat sudėkite susmulkintus žalumynus, česnaką (1 skiltelę), įberkite druskos ir pipirų. Šiek tiek paplakite šakute.

Kukurūzus susmulkinkite trintuvu, bet ne iki miltų konsistencijos, o kad liktų traškių trupinukų.

Kiekvieną filė gabaliuką pabarstykite druska ir pipirais. Tada filė apvoliokite kiaušinių plakinyje, vėliau – kukurūzų dribsniuose.

Dėkite vištienos filė į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašaukite į iki 200 ˚C įkaitintą orkaitę 20-iai minučių.

Cukinijas supjaustykite pailgomis lazdelėmis ir apkepkite ant aliejaus keptuvėje iš abiejų pusių iš viso apie 2–4 minutes – cukinijos turi ne ištižti, o likti lengvai traškios. Pabarstykite druska ir pipirais.

Pagaminkite padažą: natūralų jogurtą sumaišykite su susmulkintomis žolelėmis ir česnaku. Įmaišykite krienus ir smulkiai supjaustytą papriką, pagardinkite druska ir pipirais.

Vištienos kąsnelius patiekite su krienų padažu ir keptomis cukinijomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas