Viščiukų blauzdelės, marinuotos su garstyčiomis, keptos ant šviežių kopūstų
-
Gaminimas 1h 15min
-
Lengvas

Ingredientai
-
viščiukų blauzdelės be sąnarių1100 g
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
kopūstas1 vnt.
-
lauro lapai10 g
-
morkos1 vnt.
-
svogūnai1 vnt.
Marinatui:
-
„Dijon“ grūdėtos garstyčios2 šaukštas (-ai)
-
majonezas3 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
saldžiosios paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
vištienos prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
petražolės1 papuošimui
-
druska1
-
pipirai1
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Viščiukų blauzdeles nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Dubenyje sumaišykite garstyčias su majonezu, prieskoniais, susmulkintu svogūnu ir sutrintu česnaku, druska ir pipirais. Į marinatą sudėkite viščiukų blauzdeles ir palikite šaldytuve apie 3 valandas.
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Morką nuskuskite, sutarkuokite. Svogūną ir morką apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sumaišykite su supjaustytu kopūstu. Daržoves sudėkite į kepimo skardą, įpilkite 200 ml vandens. Išdėliokite lauro lapus, marinuotas viščiukų blauzdeles, uždenkite aliuminio folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Nuimkite aliuminio foliją ir kepkite dar 20 minučių.
Patiekalą papuoškite kapotomis petražolėmis. Prie patiekalo labai tinka virtos mažos bulvytės.
Panašūs receptai
Tipas
Pagrindinis patiekalas
Sriubos
Salotos
Troškiniai
Apkepai
Pyragai
Konservacija
Glotnučiai
Blynai
Padažai
Dubuo („bowl“)
Pagrindinis ingridientas
Mėsa
Kiauliena
Jautiena
Aviena
Triušiena
Paukštiena
Žuvis ir jūros gėrybės
Ryžiai
Daržovės
Makaronai
Sūris
Miltiniai patiekalai
Vaisiai ir uogos
Pieno produktai
Lašiša