Viščiukų blauzdelės, marinuotos su garstyčiomis, keptos ant šviežių kopūstų

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Viščiukų blauzdelės, marinuotos su garstyčiomis, keptos ant šviežių kopūstų

Ingredientai

  • viščiukų blauzdelės be sąnarių
     1100 g
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • kopūstas
     1 vnt.
  • lauro lapai
     10 g
  • morkos
     1 vnt.
  • svogūnai
     1 vnt.

Marinatui:

  • „Dijon“ grūdėtos garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • majonezas
     3 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • saldžiosios paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • vištienos prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • petražolės
     1 papuošimui
  • druska
     1
  • pipirai
     1

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Viščiukų blauzdeles nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Dubenyje sumaišykite garstyčias su majonezu, prieskoniais, susmulkintu svogūnu ir sutrintu česnaku, druska ir pipirais. Į marinatą sudėkite viščiukų blauzdeles ir palikite šaldytuve apie 3 valandas.
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Morką nuskuskite, sutarkuokite. Svogūną ir morką apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sumaišykite su supjaustytu kopūstu. Daržoves sudėkite į kepimo skardą, įpilkite 200 ml vandens. Išdėliokite lauro lapus, marinuotas viščiukų blauzdeles, uždenkite aliuminio folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Nuimkite aliuminio foliją ir kepkite dar 20 minučių.
Patiekalą papuoškite kapotomis petražolėmis. Prie patiekalo labai tinka virtos mažos bulvytės.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Smashed Tacos Burgeris

20min • Lengvas