Vietnamietiški pavasariniai suktinukai (spring rolls)

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Vietnamietiški pavasariniai suktinukai (spring rolls)

Ingredientai

Ingredientai:

  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     0.5 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • tarkuotas imbieras
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     1 vnt.
  • malta mėsa (kiauliena, jautiena)
     200 g
  • sojų padažas
     3 šaukštas (-ai)
  • žuvies padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • petražolės
     0.5 šaukštas (-ai)
  • mėta
     0.5 šaukštas (-ai)
  • špinatai
     50 g
  • shiitake arba mun grybai
     100 g
  • ploni ryžių makaronai (arba sojų)
     100 g
  • ryžių popierius
      20 lapelių
  • saldus aitriųjų paprikų padažas
      100 ml

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite supjaustytus svogūnus.

Suberkite tarkuotas morkas, smulkiai sukapotą imbierą, česnaką (1 sklitelę) ir pakepkite dar ~ 1 min.

Suverskite mėsą ir maišydami pakepinkite dar 2 min.

Supilkite sojų ir žuvų padažus ir patroškinkite ½ min.

Viską sudėkite į gilų dubenį. Suberkite kapotas petražoles, mėtas, nuplikytus ir susmulkintus špinatus.

Supjaustykite šiaudeliais grybus ir 2 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Išvirkite sojų ar ryžių makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.

Sumaišykite visus ingredientus (išskyrus ryžių popierių, aliejų ir aitriųjų paprikų padažą). Tai bus įdaras.

Formuokite ritinėlius.

Paimkite vieną ryžių popieriaus lakštą. Jį kelioms minutėms panardinkite į šiltą virintą vandenį. Kai suminkštės, nuvarvinkite vandenį ir paklokite ant lentelės. Ant lakšto dėkite įdarą. Pirma užlenkite galus, o tada suvyniokite. Stenkitės dirbti kuo greičiau, kad lakštai nesuliptų. Veiksmą kartokite su likusiais lakštais.

Ritinėlius patiekite su saldžiuoju aitriųjų paprikų padažu.

1 patarimas. Prie maltos jautienos, kiaulienos galite naudoti ir maltą vištieną. Įdaras bus saldesnis.

2 patarimas. Vietoje ryžių popieriaus, galite naudoti šaldytą pavasarinių suktinukų (sping rolls) tešlą. Tuomet suktinukus su įdaru apkepkite gruzdintuvėje.

Panašūs receptai

Japoniška MISO sriuba

35min • Lengvas