Veršienos nugarinė su saldžiomis bulvėmis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Veršienos nugarinė su saldžiomis bulvėmis

Ingredientai

  • veršienos nugarinė su kaulu
     1 kg
  • Provanso žolelės
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus
     4 šaukštas (-ai)
  • valgomieji batatai
     4 vnt.
  • vyšniniai pomidorai
     400 g
  • briuselio kopūstai
     500 g
  • apelsinai
     2 vnt.
  • petražolės
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite prieskonines žoleles ir prieskonius, susmulkintą česnaką, aliejų. Į marinatą išspauskite 1 apelsino sultis. Marinatą padalykite į dvi dalis.

Dubenyje su marinatu sudėkite juostelėmis supjaustytą veršienos nugarinę, išmaišykite, kad mėsa pasidengtų priesko-niais ir aliejumi. Marinuokite mažiausiai 20 minučių.

Marinuotą veršieną sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite apie 1 minutę iš visų pusių pavartydami, kol mėsą paruduos.

Saldžiąsias bulves nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į dubenėlį. Likusį marinatą užpilkite ant bulvių ir briuselinio kopūsto.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Skardą patepkite riebalais, sudėkite bulvių ketvirčius, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Tada įdėkite mėsą, briuselinį kopūstą, supjaustytą griežinėliais apelsiną ir kepkite 10 minučių. Sudėkite pomidorus ir dar pakepkite 10 minučių.

Panašūs receptai

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė