Veršienos nugarinė su saldžiomis bulvėmis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Veršienos nugarinė su saldžiomis bulvėmis

Ingredientai

  • veršienos nugarinė su kaulu
     1 kg
  • Provanso žolelės
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus
     4 šaukštas (-ai)
  • valgomieji batatai
     4 vnt.
  • vyšniniai pomidorai
     400 g
  • briuselio kopūstai
     500 g
  • apelsinai
     2 vnt.
  • petražolės
      patiekiant

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite prieskonines žoleles ir prieskonius, susmulkintą česnaką, aliejų. Į marinatą išspauskite 1 apelsino sultis. Marinatą padalykite į dvi dalis.
Dubenyje su marinatu sudėkite juostelėmis supjaustytą veršienos nugarinę, išmaišykite, kad mėsa pasidengtų priesko-niais ir aliejumi. Marinuokite mažiausiai 20 minučių.
Marinuotą veršieną sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite apie 1 minutę iš visų pusių pavartydami, kol mėsą paruduos.
Saldžiąsias bulves nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į dubenėlį. Likusį marinatą užpilkite ant bulvių ir briuselinio kopūsto.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Skardą patepkite riebalais, sudėkite bulvių ketvirčius, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Tada įdėkite mėsą, briuselinį kopūstą, supjaustytą griežinėliais apelsiną ir kepkite 10 minučių. Sudėkite pomidorus ir dar pakepkite 10 minučių.

Panašūs receptai

Pomidorų ir rikotos galetė

2h 10min • Vidutinis

Medaus pyragas

1h 10min • Vidutinis

Bulvių ir mėsos takai

20min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).