Veršienos nugarinė su saldžiomis bulvėmis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Veršienos nugarinė su saldžiomis bulvėmis

Ingredientai

  • veršienos nugarinė su kaulu
     1 kg
  • Provanso žolelės
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus
     4 šaukštas (-ai)
  • valgomieji batatai
     4 vnt.
  • vyšniniai pomidorai
     400 g
  • briuselio kopūstai
     500 g
  • apelsinai
     2 vnt.
  • petražolės
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite prieskonines žoleles ir prieskonius, susmulkintą česnaką, aliejų. Į marinatą išspauskite 1 apelsino sultis. Marinatą padalykite į dvi dalis.
Dubenyje su marinatu sudėkite juostelėmis supjaustytą veršienos nugarinę, išmaišykite, kad mėsa pasidengtų priesko-niais ir aliejumi. Marinuokite mažiausiai 20 minučių.
Marinuotą veršieną sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite apie 1 minutę iš visų pusių pavartydami, kol mėsą paruduos.
Saldžiąsias bulves nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į dubenėlį. Likusį marinatą užpilkite ant bulvių ir briuselinio kopūsto.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Skardą patepkite riebalais, sudėkite bulvių ketvirčius, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Tada įdėkite mėsą, briuselinį kopūstą, supjaustytą griežinėliais apelsiną ir kepkite 10 minučių. Sudėkite pomidorus ir dar pakepkite 10 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Smashed Tacos Burgeris

20min • Lengvas