Velykų pyragas

  • Gaminimas 1h 35min
  • Vidutinis
Velykų pyragas

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • Sviestas
     75 g
  • Miltai
     240 g
  • Cukrus
     110 g
  • Grietinėlė
     115 g
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Riešutai
     30 g
  • Džiovinti abrikosai
     30 g
  • Džiovintos slyvos
     30 g
  • Marmeladas
     30 g
  • Sausos mielės
     30 g
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai glazūrai:

  • Miltelinis cukrus
     200 g
  • Kiaušinio baltymas
     1 vnt.
  • Citrinos rūgštis
      žiupsnelis
  • Torto papuošimai
     

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Mieles sumaišykite su cukrumi (apie 20 g), įpilkite 50 g šiltos grietinėlės.

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, įdėkite minkšto sviesto, druskos, tada supilkite likusią šiltą grietinėlę. Įmaišykite mieles, pamažu suberkite miltus, gerai išmaišykite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite masę rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą maždaug 45 minutėms.

Kai masė pakils, suberkite smulkintus abrikosus, riešutus, slyvas, marmeladą, viską sumaišykite ir sukrėskite į aliejumi ar riebalais pateptą kepimo formą. Ją padėkite į šiltą vietą, kad tešla dar šiek tiek pakiltų (apie 20 minučių).

Tada kepkite 190-200° C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol tešla tikrinant nebelips prie medinio pagaliuko.

Paruoškite glazūrą: 
šluotele plakite kiaušinio baltymą – kai susidarys putos, įberkite cukraus pudros. Plakite iki standžių putų ir galiausiai įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties. Nedelsdami glazūruokite šiek tiek atvėsusį pyragą, nes glazūra gana greitai kietėja. Jei norite, kad glazūra būtų minkštesnė, pilkite mažiau cukraus pudros.

Skanaus!

Panašūs receptai

Rapunzelės kasos

40min • Vidutinis

Morkų pyragas

3h • Vidutinis

Vaisių pyragas

1h 10min • Lengvas