Vegetariški kukuliai su parmezano padažu ir smailiagūžiu kopūstu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Vegetariški kukuliai su parmezano padažu ir smailiagūžiu kopūstu

Ingredientai

  • Baltagūžiai kopūstai
     600 g
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Vegetariški kukuliai

  • sojų faršas
     600 g
  • juodieji pipirai
      pagal skonį
  • daržovių sultinys
     2 šaukštas (-ai)
  • saulėje džiovintų pomidorų kremas
     2 šaukštas (-ai)
  • kukurūzų aliejus
     1 šaukštas (-ai)

  • spagečiai
     500 g

Parmezano padažas

  • geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • daržovių sultinys
     1 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     250 ml
  • plakamoji grietinėlė
     100 ml
  • kukurūzų krakmolas
     2 šaukštelis (-iai)
  • tarkuotas parmezanas
     200 g

  • petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Skanius vegetariškus kukulius pagaminsite iš vegetariško faršo, pagardinto saulėje džiovintų pomidorų kremu ir sultiniu. Patiekiama su skaniu padažu su svogūnais, česnaku ir parmezanu. Garnyrui – makaronai ir orkaitėje skrudintas smailiagūžis kopūstas.
Atitirpinkite faršą.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Nuvalykite smailiagūžį kopūstą ir supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite dalis į skardą. Ištirpinkite sviestą ir apšlakstykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Įdėkite skardą į orkaitės vidurį ir kepkite apie 30 minučių.
Vegetariški kukuliai: sumaišykite faršą su juodaisiais pipirais, sultiniu ir saulėje džiovintų pomidorų kremu.
Suformuokite iš faršo kukulius ir kepkite juos vartydami pusėje aliejaus keptuvėje apie 5 minutes.
Išvirkite spagečius pagal instrukcijas ant pakuotės.
Parmezano padažas: nulupkite ir supjaustykite svogūnėlį ir česnaką, pakepinkite likusiame aliejuje. Supilkite sultinį, vandenį ir grietinėlę. Virkite apie 5 minutes. Išmaišykite kukurūzų krakmolą nedideliame vandens kiekyje ir įmaišykite į padažą.
Smulkiai sutarkuokite parmezaną trintuve. Suberkite sūrį į padažą ir suplakite padažą iki vientisos masės trintuvu. Pagardinkite pipirais.
Stambiai supjaustykite petražoles.
Patiekite vegetariškus kukulius su keptu smailiagūžiu kopūstu, parmezano padažu ir spagečiais. Apibarstykite petražolėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė