Vegetariška panna cotta su šokoladu ir pipirmėtėmis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Vegetariška panna cotta su šokoladu ir pipirmėtėmis

Ingredientai

  • Pienas
     400 ml
  • Grietinėlė
     200 ml
  • Agaras
     15 g
  • Ekologiškas šokolado ir lazdyno riešutų kremas
     180 g
  • Klevų sirupas
     160 ml
  • Pipirmėtės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Žaliųjų citrinų sultys
     1 vnt.
  • Braškės
     300 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite pirmąjį kremą – užvirinkite 200 ml pieno su 100 ml grietinės ir 7,5 g agaro. Įpilkite šokoladinio kremo ir išmaišykite. Supilkite į dubenį ir atvėsinkite, kol sustings.

Kai sustings - pagaminkite antrą kremą. Pipirmėtes sutrinkite su klevų sirupu, supilkite žaliųjų citrinų sultis. 200 ml pieno užvirinkite kartu su 100 ml grietinėlės ir 7,5 g agaro. Sumaišykite su mėtų sirupu ir persijokite per sietelį. Supilkite į dubenį, atvėsinkite.

Papuoškite braškėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Veganiški citrininiai ledai

11h 40min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas