Vegetariška moliūgų sriuba

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Vegetariška moliūgų sriuba

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • svogūnėlis (angl. „shallot“)
     0.5 vnt.
  • nedidelis sviestinis moliūgas
     2 kg
  • česnakas
     1 vnt.
  • rozmarinas
      1 vnt.
  • daržovių sultinys
      1 L
  • Kokosų gėrimas
     240 ml
  • migdolai
     30 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode įkaitinkite aliejų, berkite susmulkintą česnaką (4 skilteles), svogūną. Moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir suverskite į puodą. Kepinkite kelias minutes su svogūnais ir česnakais. Supilkite paruoštą daržovių sultinį, įmeskite rozmarinų šakelę. Daržoves virkite, kol suminkštės.

Tuomet trinkite per sietą arba virtuviniu kombainu. Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, supilkite kokosų gėrimą. Migdolus pakepinkite 200 °C laipsnių temperatūros orkaitėje 3–4 minutes. Pilkite sriubą į dubenėlį, pabarstykite kepintais migdolais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas