Vegetariška lęšių apkepėlė su imbierais

  • Gaminimas 1h 25min
  • Vidutinis
Vegetariška lęšių apkepėlė su imbierais

Ingredientai

Ingredientai

  • raudonieji lęšiai
     300 g
  • imbiero šaknis
     200 g
  • česnakas
     1 vnt.
  • morka
     2 vnt.
  • pastarnoko šaknis
     1 vnt.
  • saliero šaknis
     0.5 kg
  • svogūnas
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     100 g
  • trinti pomidorai
     200 g
  • žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • „Garam masala“ prieskonių mišinys
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pipirai ir jūros druska
      pagal skonį
  • kiaušiniai
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lęšius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.

Česnaką (4 skilteles) sutrinkite, imbierą (3 cm.) smulkiai sutarkuokite. Morkas, pastarnoką ir salierą sutarkuokite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvėje lengvai įkaitintame aliejuje apkepkite česnaką, imbierą ir svogūną. Įdėkite tarkuotų daržovių ir apkepkite. Supilkite trintus pomidorus ir lengvai patroškinkite 2–3 min.

Viską sukrėskite į elektrinį smulkintuvą, užpilkite citrinos sultimis, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite likusį aliejų ir įmuškite kiaušinius. Dar kartą viską sutrinkite ir sukrėskite į kepimo formą. Pašaukite į iki 180 oC įkaitintą orkaitę 50–60 min.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė