Vegetariška lazanija

  • Gaminimas 2h 10min
  • Vidutinis
Vegetariška lazanija

Ingredientai

Lazanija

  • Lazanijos lakštai
      9 vnt.
  • Cukinijos
     2 vnt.
  • Baklažanas
     1 vnt.
  • Raudonosios paprikos
     3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
      kepimui
  • Pesto padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • Balzaminis actas
     2 šaukštas (-ai)
  • Pomidorų padažas
     400 ml
  • Tarkuotas sūris Mozzarella
     300 g
  • Tarkuotas sūris Grana Padano
     100 g

Bešamelio padažas

  • Sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Kvietiniai miltai
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Itališki prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Šiltas pienas
     400 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Paprikas perpjaukite pusiau ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite į dubenį ir kepkite 25 minutes. Uždenkite folija ir leiskite atvėsti. Paprikoms atvėsus jas nulupkite ir pašalinkite sėklas.

Bešamelio padažas ruošiamas lygiagrečiai. Puode ištirpinkite sviestą su aliejumi, suberkite druską, prieskonius ir miltus. Suberkite miltus ir po 1 minutės supilkite šiltą pieną ir virkite, kol gausis tirštas padažas.

Baklažanus ir cukinijas supjaustykite griežinėliais ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje alyvuogių aliejuje.

Apkeptas daržoves ir paprikas suberkite į dubenį, supilkite pesto ir balzamiko actą.

Kepimo formoje pirmiausia užpilkite šiek tiek bešamelio padažo, tada dėkite lazanijos lakštus, pomidorų padažą, daržoves, bešamelio padažą ir sūrį.

Dėkite kelis sluoksnius ta pačia tvarka. Ant viršaus užpilkite bešamelio padažo, cukinijas ir sūrį.

Uždenkite folija arba dangčiu ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 1 val. Nuimkite dangtį ir kepkite dar 15 minučių 190 laipsnių temperatūroje, kad lazanijos paviršius apskrustų.

Panašūs receptai