Veganiški sorų kruopų keksiukai

  • Gaminimas 8h 30min
  • Vidutinis
Veganiški sorų kruopų keksiukai

Ingredientai

Ingredientai:

  • Sorų kruopos
     200 g
  • Avižų pienas
     250 g
  • Obuolių actas
     1 šaukštas (-ai)
  • Migdolų miltai
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sorų kruopas mirkykite vandenyje per naktį ar bent 8 valandas. Prieš gamindami kruopas nuplaukite ir nusausinkite.

Tada į nedidelį dubenį supilkite avižų pieną ir įmaišykite 1 šaukštą obuolių sidro acto. Leiskite pastovėti 3–5 minutes.

Mirkytas kruopas sudėkite į trintuvą su visais kitais ingredientais (išskyrus kepimo miltelius). Maišykite, kol gausis lygi tešla. Galiausiai įmaišykite kepimo miltelius.

Ruošdami tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūros. Tešlą pilkite į keksiukų kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių. Keksiukai bus iškepę, kai tikrinant tešla nebelips ant medinio pagaliuko. Ištraukite keksiukus ir leiskite jiems pastovėti bent 15 minučių.
Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Veganiški citrininiai ledai

11h 40min • Lengvas