Varškės sūrio ir šilauogių salotos su gražgarstėmis

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Varškės sūrio ir šilauogių salotos su gražgarstėmis

Ingredientai

  • varškės sūris „RIMI basic“
     120 g
  • migdolų drožlės
     2 šaukštas (-ai)
  • šilauogės
     125 g
  • gražgarstės
     60 g
  • kriaušės
     1 vnt.
  • melionas
     200 g

Padažui:

  • garstyčios „Dijon“
     1 šaukštelis (-iai)
  • klevų sirupas
     1 šaukštas (-ai)
  • citrinos
     0.5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje pakepinkite migdolų drožles apie 2 minutes, kol gražiai apskrus.
Sūrį kepkite ant grilio keptuvės po 2–3 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą sūrį apiberkite migdolų drožlėmis.
Kriaušę ir melioną nulupkite, supjaustykite norimo dydžio griežinėliais.
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, klevų sirupą, garstyčias, nutarkuotas citrinos žieveles ir jos sultis.
Į lėkštę dėkite gražgarsčių lapelių, pašlakstykite padažo. Išdėliokite sūrio gabalėlius, šilauoges, pjaustytas kriaušes ir melioną, užberkite migdolų drožlių. Pašlakstykite padažo ir paskaninkite druska bei pipirais.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas