Varškės rutuliukai su žolelėmis

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Varškės rutuliukai su žolelėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Varškė 0,5 proc. rieb.
     300 g
  • Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
     10 vnt.
  • Švieži čiobreliai
     15 g
  • Švieži raudonėliai
     15 g
  • Švieži bazilikai
     15 g
  • Švieži krapai
     10 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Varškę sudėkite į dubenį, sumaišykite ją su druska ir pipirais. Džiovintus pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais.

Pasiruoškite žoleles: nuskabykite lapelius nuo stiebelių ir susmulkinkite, paskleiskite juos didelėje lėkštėje.

Formuokite 15 g rutuliukus iš varškės, į kiekvieno vidų įdėdami po gabaliuką džiovinto pomidoro.

Kiekvieną rutuliuką apvoliokite susmulkintose žolelėse. Paruoštus rutuliukus palikite pusę valandos pastovėti šaldytuve, kad susigertų skoniai.

Prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Panašūs receptai

Ožkos sūrio pica

13min • Lengvas