Varškės ir sūrio apkepėlė
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis

Ingredientai
Ingredientai:
-
varškė 9 %360 g
-
fermentinis sūris150 g
-
kiaušinių baltymai2 vnt.
-
saulėje džiovinti pomidorai30 g
-
žaliosios alyvuogės70 g
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
pipiraipagal skonį
-
bazilikasžiupsnelis
-
raudonėlisžiupsnelis
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
„Rusišką” sūrį sutarkuokite. Varškę sudėkite į virtuvinį kombainą su tarkuotu sūriu, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sutrinkite. Į varškę sudėkite prieskonines žoleles ir išplaktus kiaušinių baltymus, išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite varškės masę, į ją įspauskite džiovintų pomidorų gabalėlius ir alyvuoges. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 20–35 minutes. Ištraukite varškės apkepėlę, atvėsinkite ir tik tada supjaustykite ir patiekite į stalą.