Varškės ir sūrio apkepėlė

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Varškės ir sūrio apkepėlė

Ingredientai

Ingredientai:

  • varškė 9 %
     360 g
  • fermentinis sūris
     150 g
  • kiaušinių baltymai
     2 vnt.
  • saulėje džiovinti pomidorai
     30 g
  • žaliosios alyvuogės
     70 g
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį
  • bazilikas
      žiupsnelis
  • raudonėlis
      žiupsnelis

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

„Rusišką” sūrį sutarkuokite. Varškę sudėkite į virtuvinį kombainą su tarkuotu sūriu, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sutrinkite. Į varškę sudėkite prieskonines žoleles ir išplaktus kiaušinių baltymus, išmaišykite. 

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite varškės masę, į ją įspauskite džiovintų pomidorų gabalėlius ir alyvuoges. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 20–35 minutes. Ištraukite varškės apkepėlę, atvėsinkite ir tik tada supjaustykite ir patiekite į stalą.
 

Panašūs receptai

Kopūstų apkepėlė

1h • Lengvas

Daržovių lazanija

45min • Vidutinis